SHARON, OKALJAN AFEROM KORUPCIJE, ISKLJUČUJE OSTAVKU

Izraelski premijer Ariel Sharon, predmet istrage zbog navodne umiješanosti u korupciju, isključio je u četvrtak mogućnost podnošenja ostavke na svoju dužnost unatoč prijetnji podizanja optužnice protiv njega.

"Došao sam ovamo kao premijer i šef Likuda, što su dužnosti koje kanim obavljati još puno godina, najmanje do 2007.", kad će biti organizirani parlamentarni izbori, izjavio je Sharon pred pristašama svoje organizacije u glavnom stožeru stranke u Tel-Avivu.

U srijedu je poslovni čovjek David Appel, osumnjičen da je ponudio mito premijeru, ponovno oživio aferu koja više od godinu dana blati Sharona.

Početak afere je financiranje kampanje koja je omogućila Sharonu da 1999. bude izabran na čelo svoje stranke Likuda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravosuđe sumnjiči Appela da je pokušao kupiti političku potporu za divovski turistički projekt na jednom grčkom otoku, te da je obećao "logističku" pomoć Sharonu za izbore u Likudu.

Prema pisanju izraelskog tiska Sharon je osumnjičen da je u vrijeme dok je bio ministar vanjskih poslova doveo u u kontakt Appela s grčkim dužnosnicima i da je interevenirao u njegovu koristi u transakcijama nekretinina u Lodu blizu Tel-Aviva.

(Hina) tm rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara