Sharon: Palestinci krše sporazum iz Šarm el Šeika

Minobacačkom paljbom na naselja i položaje izraelskih postrojbi u pojasu Gaze Palestinci krše sporazum iz Šarm elŠeika, izjavio je u nedjelju izraelski premijer Ariel Sharon. L

Palestinci su od subote navečer ispalili više desetaka minobacačkih granata na izraelska naselja i položaje izraelske vojske na jugu pojasa Gaze, pri čemu nije bilo žrtava, objavili su u nedjelju vojni izvori. Paljba granatama počela je nakon što su u subotu pripadnici izraelske vojske u pojasu Gaze ubili trojicu palestinskih mladića, a nastavila se u nedjelju.

"Pucnjava je očito kršenje sporazuma o prekidu vatre zaključenih u Šarm el Šeiku i to će biti središnje pitanje koje ću iznijeti u razgovorima s Georgeom W. Bushom", kazao je Sharon, koji se u ponedjeljak treba sastati s američkim predsjednikom na njegovu ranču u Teksasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ranije u nedjelju izraelska policija je blokirala pristup aktivistima izraelske krajnje desnice do Platoa džamija u istočnom Jeruzalemu. Radi se o protivnicima izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze i Zapadne obale koji su tim činom željeli isprovocirati sukob s Palestincima.

Oko 3.000 policajaca je bilo raspoređeno oko starog dijela Jeruzalema, a uhićeno je oko 30-ak pripadnika izraelske krajnje desnice. Policijskom blokadom je izbjegnut veći sukob desničara s okupljenim mnoštvom Palestinaca koji su namjeravali braniti pristup prostoru na kojem se nalaze njima svete džamije, Al-Aksa i Hram na stijeni.

(Hina) xbnš ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara