Sharon poručio Blairu da Arafat ne može predvoditi reforme

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon poručio je u utorak svom britanskom kolegi Tonyu Blairu, nešto prije početka međunarodne konferencije u Londonu, da se ´ne može imati povjerenje u (palestinskog čelnika) Jasera Arafata´ da će provesti reforme.

Tu bi poruku Blair trebao dobiti preko izraelskog veleposlanstva u Londonu.

´Jaseru Arafatu ne može se vjerovati da će provesti reforme, koje ne treba provesti London nego palestinska samouprava´, rekao je Sharon, nazvavši Blaira ´prijateljem Izraela´, a izraelsko-britanske odnose ´odličnima´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međunarodna konferencija o reformama palestinske uprave, koju organizira britanski premijer, otvara se u utorak u Londonu unatoč odsustvu glavnih zainteresiranih - palestinskog izaslanstva.

Sjedinjene su Države objavile u ponedjeljak da će s njihove strane u radu konferencije sudjelovati pomoćnik državnog tajnika za Bliski istok William Burns. Također se očekuje sudjelovanje predstavnika UN-a, EU-a, Rusije, Saudijske Arabije i Jordana.

Izrael je priopćio 6. siječnja da će zabraniti palestinskim predstavnicima odlazak iz zemlje na konferenciju kao odgovor na samoubilački napad u Tel Avivu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara