Sharon poziva Likud da ne odbacuje plan o razdvajanju

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon pozvao je u četvrtak svoju stranku, desničarski Likud, da ne odbacuje njegov plan o jednostranom razdvajanju od Palestinaca na internom referendumu predviđenom za nedjelju.

"Ne može se biti za mene i protiv mog plana. Tko vjeruje u mene mora glasovati za moj plan", rekao je Sharon za izraelski radio, ne prijeteći ipak ostavkom bude li plan odbačen.

"Odbacivanje plana bila bi velika pobjeda za (palestinskog vođu) Jasera Arafata i Hamas", dodao je.

Sharon je naglasio također da bi negativan ishod referenduma oslabio i izraelski položaj na međunarodnoj sceni, nakon što je američki predsjednik George W. Bush bezrezervno podržao plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Plan o jednostranom razdvajanju od Palestinaca predviđa izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze i tamošnjih židovskih naselja, njih ukupno 21, kao i evakuaciju četiriju židovskih naselja na Zapadnoj obali.

Prema posljednjim anketama, većina članova Likuda protivi se planu, smatrajući da bi povlačenje iz Gaze predstavljalo "pobjedu terora".

U međuvremenu, američki State Department upozorio je u srijedu da je putovanje u Izrael opasno. Američki državljani pozvani su da napuste Gazu i odgode putovanja u Izrael i Zapadnu obalu zbog mogućih terorističkih napada na američke interese, upozorio je State Department.

(Hina) xzt ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara