Sharon razmišlja o promjeni smjera zaštitne ograde na Zapadnoj obali

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon priznao je da je izgradnja sigurnosne ograde koja razdvaja Izrael od Zapadne obale štetna po Palestince, doznaje se iz izjave dnevnom listu Haaretz u izdanju od ponedjeljka.

"Možda bi trebalo promisliti o promjeni smjera izgradnje koja bi smanjila troškove izgradnje ali ne bi naštetila sigurnosti", rekao je Sharon. Prema alternativnom planu, nova bi ograda bila kraća za 200 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sharon je projekt opisao "dobrim i lošim". Sigurnosna ograda, koja je djelmice žičana ograda a djelomice pravi zid, sprečavala bi terorističke napade, mišljenja je Sharon koji je, međutim, priznao i lošu stranu ograde koja će "negativno utjecati na svakodnevni život Palestinaca".

Izraelska je vlada u nedjelju raspravljala o mogućem novom smjeru kojim bi prolazila zaštitna ograda kako bi se pripremila za saslušanje u Hagu na Međunarodnom sudu pravde najavljenom za sljedeći mjesec.

Pravni stručnjaci smatraju da će biti vrlo teško braniti zid pred sudom jer je prisvojen dio palestinskog teritiorija, sela su izolirana a seljaci odsječeni od svoje zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara