Sharon se protivi referendumu o povlačenju iz pojasa Gaze

Izraelski premijer Ariel Sharon ponovio je da se protivi nacionalnom referendumu o povlačenju iz pojasa Gaze, u intervjuu koji je u četvrtak objavio dnevnik Haaretz.

"To bi bio nedopustiv gubitak vremena koji bi za godinu dana odgodio" povlačenje iz pojasa Gaze, ocijenio je Sharon. "Povećao bi se broj poticaja na nasilje i bili bismo prisiljeni živjeti u jednom od najnapetijih razdoblja", dodao je.

Sharon je optužio protivnike povlačenja za "ozbiljno kršenje demokracije". Upozorio je da "deseci ljudi u ministarstvima koriste faxove, računala i mobilne telefone kako bi neprekidno prijetili zastupnicima koji podržavaju povlačenje i njihovim obiteljima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je također kako je obećao predsjedniku palestinskih vlasti Mahmudu Abasu da će osloboditi određeni broj palestinskih zatvorenika koji su počinili napade u kojima je bilo žrtava, a koji su već dugo u zatvoru "ako plan povlačenja bude proveden kako treba".

Sharon je reagirao na najavu ministra vanjskih poslova Sylvana Shaloma da će pokrenuti "javnu, parlamentarnu i političku inicijativu za referendum" o povlačenju.

(Hina) xzt ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara