Sharon u Moskvi razgovorao s Igorom Ivanovim

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon u utorak je, drugoga dana posjeta Rusiji, s ruskim ministrom vanjskih poslova Igorom Ivanovim razgovarao o nizu tema, a u središtu razgovora bio je mirovni proces na Bliskom istoku.

Tijekom radnog doručka, Sharon i Ivanov razgovarali su i o pitanju borbe protiv terorizma, nuklearnom programu Irana, te o Iraku i bilateralnim odnosima, objavile su ruske novinske agencije.

Sharon bi se tijekom dana, a prije povratka u Izrael, trebao sastati i s ruskim premijerom Mihailom Kasjanovim.

Izraelski je premijer u ponedjeljak u razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ponovno potvrdio da Izrael želi provedbu mirovnog procesa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također kazao da je Izrael spreman na ustupke Palestincima, u slučaju da ti ustupci ne ugrožavaju unutarnju sigurnost zemlje.

Novinar izraelskog radija, koji se nalazi u Moskvi, javio je da je Putin kazao izraelskom premijeru kako je spreman razmotriti stavljanje radikalnog islamističkog pokreta Hamasa na ruski popis terorističkih organizacija.

Putin je, dodaje isti izvor, kazao da "Rusija želi igrati aktivniju ulogu u rješavanju situacije na Bliskom istoku".

Sharon, kojemu je ovo treći posjet Kremlju otkako je preuzeo svoje dužnosti, kazao je da Izrael želi aktivno uključenje Rusije u mirovni proces na Bliskom istoku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara