SHARON ZAPOČEO TRODNEVNI POSJET ITALIJI

Izraelski premijer Ariel Sharon započeo je u ponedjeljak trodnevni posjet Italiji tijekom kojeg će, između ostaloga, razgovarati s talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem, kojeg Izrael smatra svojim najboljim saveznikom unutar EUa.

Tijekom svog boravka u Italiji, Sharon bi trebao pozdraviti "podršku koju je Berlusconi dao Izraelu". Sharon će se sa svojim domaćinom sastati u utorak, a očekuje se da će od njega zatražiti međunarodnu akciju protiv terorizma i antisemitizma, nakon terorističkog napada izvršenog u subotu na dvije sinagoge u Istanbulu, saznaje iz talijanskih izvora.

Sharon će također pokušati popraviti sliku Izraela u Europi, koja se u posljednje vrijeme bitno pogoršala, što je dokazalo i nedavno ispitivanje javnog mišljenja u EU-a kada je većina državljana Unije Izrael ocijenila najvećom prijetnjom svjetskom miru.

S istim je ciljem izraelski ministar vanjskih poslova Sylvan Shalom u ponedjeljak otputovao u Bruxelles gdje će sudjelovati na sastanku povjerenstva Izrael-EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlusconi, koji je u lipnju posjetio Izrael, u subotu je navečer posjetio veliku sinagogu u Rimu gdje je predstavnicima židovske zajednice izrazio sućut zbog atentata u Istanbulu.

Talijanski je premijer prethodno osudio te napade te izrazio svoju "solidarnost" sa židovskom zajednicom u Italiji.

Sharon će se tijekom boravka u Italiji sastati i s predsjednikom talijanskog parlamenta, predstavnicima talijanske židovske zajednice, te s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem i predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara