Shaukat aziz bit će novi pakistanski premijer

Pakistanski premijer Zafarullah Khan Jamali u subotu je podnošenjem ostavke i raspuštanjem parlamenta okončao 19mjesečni mandat tijekom kojeg je izgubio povjerenje pakistanskog predsjednika, generala Perveza Musharrafa.

Dužnost premijera pripast će dosadašnjem ministru financija Shaukatu Azizu nakon prijelaznog razdoblja od 45 do 50 dana tijekom kojeg će je obnašati Chaudhry Shujaat Hussain, vođa vladajuće Pakistanske muslimanske lige.

"Shaukat Aziz bit će premijer nakon Chaudhryja Shujaata (Hussaina)", rekao je pakistanski ministar informiranja, dodajući da će Aziz u prijelaznom razdoblju biti ministar.

Najnoviji događaji neće utjecati na pakistansku gospodarsku i vanjsku politiku, koje nadzire Musharraf, naglasio je ministar informiranja.

"Vladina politika, osobito poboljšanje odnosa s Indijom, naša predanost borbi protiv međunarodnog terorizma... sve te politike predsjednika Musharrafa provodit će se kao i dosad", rekao je.

Jamali je ostavku podnio nakon sastanka s Musharrafom kazavši medijima kako je time želio spasiti politički sustav zemlje i ojačati vladajuću stranku.

(Hina) xzt ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara