Šibenik: 13 kandidacijskih lista za prijevremene izbore

Za prijevremene izbore u Šibeniku gradskom izbornom povjerenstvu pristiglo je ukupno 13 kandidacijskih lista 11 stranačkih i dvije nezavisne, doznaje se u povjerenstvu. L

Listu DC-a predvodi Ante Despot, HDZ-a Neda Klarić, aktualna pomoćnica ministrice obitelji, međugeneracijske solidarnosti i branitelja, koja će, ako HDZ dobije izbore, kako tvrde u toj stranci, napustiti tu dužnost i preuzeti mjesto gradonačelnice Šibenika.

Listu HNS-a predvodi Vlatko Mrša, HSS-a Zoran Smolić, HSLS-a Željko Burić, HSP-a Ante Tanfara, HSU-a Mirko Radak, koalicije HB-HČSP-HRZ-SHB Joso Smolić, LS-a Krste Grandeš, Libre Vojmir Roša, a SDP-a Milan Aranutović. Nositelj Nezavisne gradske liste je Ivan Medić, a "Masline" Paško Mikulandra.

Veće političke stranke, koje su i do sada sudjelovale u Gradskom vijeću, istaknule su na prvim mjestima kandidacijskih lista uglavnom iste ljude koji su i do sada obnašali vijećničke i ostale funkcije u gradu.

Prijevremeni izbori za šibensko Gradsko vijeće održat će se 18. travnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspisani su jer je 13. siječnja ove godine većinom glasova u Gradskom vijeću izglasano nepovjerenje koalicijskoj gradskoj vlasti SDP-a i HSS-a za što je, osim oporbenih stranaka HDZ-a i HSLS-a, glasovao i HNS koji je do tada sudjelovao u toj vladajućoj koaliciji.

Budući da su propali svi pokušaji dotadašnjih koalicijskih partnera da formiraju novu vlast, Vlada je raspustila Gradsko vijeće i imenovala povjerenika za grad Šibenik.

Šibensko Gradsko vijeće ima 25 vijećnika.

(Hina) xdf yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara