Šibenik: 34. skupština hrvatskih knjižničara

Izložbom i posterima o izobrazbi knjižničara i europskoj integraciji, o strategiji razvoja hrvatskih knjižnica te o upravljanju knjižnicama i knjižničarskim društvima popodne je u hotelskom naselju "Solarisu" kod Šibenika počela 34. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Skup pod nazivom "Hrvatske knjižnice u svjetlu europskih integracija" traje do subote, 25. rujna, a u njegovu radu sudjeluje gotovo 300 knjižničara. Osim predstavnika nacionalnih, gradskih i sveučilišnih knjižnica iz Hrvatske ovogodišnja je skupština okupila i knjižničare iz Slovenije i Danske te predstavnike nekih hrvatskih ministarstava.

"Kad Hrvatska uđe u Europsku uniju, želimo da i hrvatske knjižnice sudjeluju u tomu. Naš je cilj razvijati knjižnice, koje će pridonijeti razvoju građanske svijesti, civilnog društva, društva znanja", kazala je za Hinu Alemka Belan-Simić, predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Sutra navečer sudionici skupa posjetit će gradilište nove Gradske knjižnice "Jurja Šižgorića" na šibenskoj Poljani, a u petak, 24. rujna, skup se nastavlja plenarnim izlaganjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Hrvatsko knjižničarsko društvo osnovano je još 1940. kao nacionalna knjižničarska udruga, u koju je učlanjeno 16 područnih knjižničarskih društava, od kojih je šesnaesto osnovano upravo u Šibensko-kninskoj županiji u travnju ove godine.(Hina) xžpod ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara