Šibenik: Bivši zatočenik kninskog zatvora nije prepoznao optuženog Novakovića

U SUDSKOM postupku koji se na Županijskom sudu u Šibeniku vodi protiv Dušana Novakovića (1940.), optuženoga za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima, danas saslušani svjedok Denis Delić, koji je u to vrijeme bio zatočen u kninskom zatvoru, nije Novakovića prepozano kao svog mučitelja.

Optuženoga se tereti da je u rujnu i listopadu 1991. kao čuvar u kninskom zatvoru zlostavljao i seksualno iskorištavao zarobljene hrvatske branitelje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novakovića kao svoga mučitelja nije prepoznalo ni šest ostalih svjedoka koji su dosad izravno suočeni s Novakovićem. Preostao je još svjedok Mirko Gogić koji se još nije odazvao na glavnu raspravu jer se navodno nalazi u Švedskoj. Sudac Dalibor Dukić inzistira da se i on sasluša pa je zatražio da se do njega dođe preko policije.

Novaković je za spomenute zločine već bio osuđen na 12 godina u odsutnosti na temelju iskaza svjedoka da ih je zlostavljao i mučio čovjek s tim imenom. Lani je uhićen u Splitu, a suđenje se ponavlja na njegov zahtjev. On tvrdi da u vrijeme koje se spominje u optužnici nije ni bio u Kninu, a kamoli da je mučio zatvorenike u kninskom zatvoru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara