Šibenik: Ni jedan požar nije ugašen

JOŠ UVIJEK je aktivno svih 15ak požara koji su jučer poslijepodne i sinoć buknuli u Šibensko kninskoj županiji, a zbog blizini područja koja su zahvatili tijekom noći su se spojili u nekoliko većih požara, doznaje se jutros u dežurnoj službi Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku.

Posljednji je požar izbio sinoć oko 21,30 sati u Tribunju, pokraj Vodica, i ugrozio je to naselje. Međutim vatrogasci su sve kuće kojima je prijetila opasnost uspjeli obraniti. U gašenju tog požara sudjeluju zrakoplovi kanaderi.

Pod kontrolom još nije niti velik požar na skradinskom području, ali su sva naselja kojima je vatra prijetila sinoć i tijekom noći obranjena. Taj požar uz vatrogasce gasi i protupožarni helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema priopćenju Operativnog stožera vatrogasne jedinice Šibensko-kninske županije na čelu kojeg je Tomislav Vuko, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika, jučer od 13,15 sati na području Skradina, zaleđa Šibenika, drniške Zagore te Knina izbilo je više od 15 požara. Samo u nekoliko sati sinoć je u kratkim vremenskim razmacima izbilo čak šest požara.

Veličina opožarenih površina još nije poznata. Osim niskog raslinja šume i poljoprivrednih površina u tim su požarima izgorjele dvije staje sa sijenom, te nekoliko napuštenih stambenih kuća. U mjestu Čavoglave na drniškom području vatra je bila zahvatila i vrata jedne obiteljske kuće, a izgorjelo je sijeno u podrumu. U gašenju tih požara sudjeluje 200 vatrogasaca iz Šibensko-kninske županije, 50 pripadnika HV-a i 50 pripadnika Interventnih jedinica MUP-a iz Zadra, Šibenika i Divulja.

(Hina) fd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara