Šibenik: svjedočila sestra ubijenog don Mije Stijepića

Suđenje 26godišnjem Mati Ćurkoviću iz Suhača kod Sinja, optuženu za ubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza, nastavljeno je danas iskazom Ane Miočević, sestre pokojnog svećenika.

Za razliku od jučerašnje današnja rasprava pred Vijećem Županijskog suda u Šibeniku bila je otvorena za javnost, što je tražio optuženikov branitelj, zagrebački odvjetnik Mirko Batarelo.

U današnjem svjedočenju Ana Miočević je kazala kako je zadnje tri godine živjela sa svojom djecom, majkom i bratom don Mijom Stijepićem u župnoj kući u Posedarju. Dodala je kako se u subotu, 19. lipnja, njezin brat nakon jutarnje mise odvezao svojim automobilom u Zadar, rekavši da ide u zadarsku bolnicu na previjanje, jer se nekoliko danas prije u padu ozlijedio, a da je nakon toga trebao ići u Split. Oko 18 sati toga dana pokušala ga je dobiti na mobitel, ali neuspješno. Nazvala ga je ponovno navečer i nekoliko puta noću, ali mobitel nijedanput nije zvonio, kazala je, dodavši da je sutradan oko 11 sati sakristan pozvao policiju.

Ustvrdila je kako don Mijo nije imao običaj primati u automobil stopiste i nepoznate ljude te da za Matu Ćurkovića nikad nije čula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ćurković je optužen da je 21. lipnja prošle godine autostopirao don Stijepića te da ga je nakon toga na plaži u predjelu Prosike kod Pirovca ubio udarcem kamenom u glavu i opljačkao.

Suđenje na Županijskom sudu u Šibeniku nastavlja se 30. studenoga. Odlukom Raspravnog vijeća za javnost će biti zatvoreni samo oni dijelovi rasprave u kojima svjedoci budu izravno svjedočili o osobnom i emocionalnom životu ubijenoga svećenika.

Ćurković je u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku nakon uhićenja 9. prosinca prošle godine.

(Hina) xžpod ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara