Šibenikom od danas vladaju maškare

Šibenikom od danas vladaju maškare, nakon što je šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić točno u podne ključeve grada predala pokladnoj gradonačelnici, predsjednici Udruge šibenskih maškara "Arlekin" Nevi Baranović.

Primopredaja je obavljena na Trgu "Medulić", u gradskom središtu, u nazočnosti mnogih građana, Šibenske limene glazbe i mažoretkinja, te gostiju iz vodičkoga Pokladnog senata.

Tema ovogodišnje priredbe u povodu predaje gradskih ključeva bila je bajka o Trnoružici, koja se budi iz stoljetnog sna, kako što se, po riječima pokladne gradonačelnice, i Šibenik konačno budi iz gospodarskog sna.

"Predajem ti ključeve i otvaram gradska vrata i neka veselje gradom vlada. Imate moje povjerenje jer vjerujem u vaše poštenje", rekla je predajući ključeve maškarama šibenska gradonačelnica.

Za vrijeme poklada u studiju Galerije svetog Krševana bit će otvorena dječja likovna radionica Međunarodnoga dječjeg festivala u kojoj će se izrađivati maske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završna pokladna svečanost s povorkom maškara gradskim ulicama i paljenjem Krnje na šibenskoj rivi održat će se u subotu, 5. veljače.

U Šibeniku, nekad kolijevci karnevala, pokladne svečanosti obnovila je Udruga građana "Sveti Mihovil" godine 1994., u doba Domovinskog rata.

Uz Udrugu "Arlekin", šibenske maškare ove je godine organizirao i Gradski ured za društvene djelatnosti.

(Hina) xžpod yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara