Šibenski župan darivao djecu u prognaničkom naselju Golubiću

ŠIBENSKOKNINSKI župan Duje Stančić u prigodi predstojećih božićnonovogodišnjih blagdana danas je posjetio prognaničko naselje u Golubiću u kojemu još ovaj Božić u neprikladnim barakama dočekuje 25 hrvatskih obitelji doseljenih iz Drvara.

Te obitelji, u kojima ima više od tridesetero djece, uz financijsku potporu Vlade, grade kuće u koje će se useliti sljedeće godine.

U prostorijama Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara župan je djeci uručio božićne darove zaželjevši im sretne blagdane uz nadu da će sljedeći Božić slaviti u svojim domovima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan je zatim, zajedno s predsjednikom Udruge naseljenih Hrvata iz Drvara Nikolom Gvozdenovićem, obišao golubičko gradilište gdje se gradi 120 kuća za obitelji doseljenika koje su se odlučile trajno naseliti na kninskom području.

Parcele zemljišta, veličine od 600 do 1000 četvornih metara, darovao im je Grad Knin, Vlada financira izgradnju infrastrukture, a dobili su i besplatan građevni materijal.

Većina ih očekuje useljenje do Uskrsa iduće godine, a predsjednik Udruge Nikola Gvozdenović danas je rekao da će se u svoj novi dom u Golubiću njegova obitelj useliti za Novu godinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara