Šibenski župnik nasrnuo na dječaka, počeo ga gušiti, te ga bacio na pod

Šibenski župnik nasrnuo na dječaka, počeo ga gušiti, te ga bacio na pod

ŽUPNIK crkve sv. Nikole u šibenskom naselju Mandalina fizički je napao sedmogodišnjeg dječaka Adriana Arasa koji je župniku želio vratiti izgubljeni ključ.

Otac isprepadanog dječaka Adriana, Željko Aras rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako je njegov sin ispred crkve pronašao ključ i odnio ga don Boki, koji je nasrnuo na dječaka i počeo ga gušiti. Sedmogodišnji Adrian rekao je kako ga je don Josip Boko optužio da je on ukrao ključ te mu je "stegao vrat, a zatim ga bacio na pod i udario po glavi".

Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Rosanda Truta potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju kako se incident dogodio, no ništa više nije željela reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmogodišnji dječak Adrian zadobio je lakše tjelesne ozljede, rekao je dr. Lučev s odjela dječje kirurgije šibenske Hitne pomoći, dodajući kako su na vratu dječaka vidljivi otisci prstiju, te da ima nekoliko masnica.

Novinari Slobodne Dalmacije neslužbeno su doznali kako don Josip Boko tvrdi da dječaka nije ni taknuo, već ga je samo istjerao iz crkvenih prostorija u koje dječak nije smio ući.

U povodu incidenta Biskupski ordinarijat u Šibeniku objavio je izjavu za javnost u kojoj napominje da će, u suradnji s nadležnim državnim tijelima, temeljito ispitati i istražiti sve činjenice te donijeti primjereni sud o cijelom slučaju.

"Ovom prilikom izražavamo žaljenje, ne opravdavamo takav postupak našega svećenika, a dječakovoj obitelji izražavamo ispriku. Nakon što se utvrde sve činjenice o cijelom događaju moći ćemo donijeti utemeljeniji sud", stoji u Izjavi Biskupskoga ordinarijata, koju prenosi Ika.

Izvor fotografije: Slobodna Dalmacija

dr
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara