SiCG: OESS pozdravlja odluku o ukidanju izvanrednog stanja

PREDSJEDAVAJUĆI OESS-a, ministar vanjskih poslova Nizozemske Jaap de Hoop Scheffer, koji je danas poslijepodne doputovao u dvodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori, pozdravio je današnju odluku vlasti u Srbiji o ukidanju izvanrednog stanja u Srbiji.

"Niti jedna zemlja ne može živjeti u izvanrednom stanju duže nego što je to apsolutno neophodno. Stabilnost u Srbiji izuzetno je važna za cijelu regiju", kazao je predsjedavajući OESS-a nakon razgovora s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem, s kojim je zajednički istakao neophodnost nastavka suradnje s Međunarodnim sudom u Den Haagu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedavajući OESS-a sastao se danas u Beogradu i s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, te srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem, s kojima je razgovarao o rezultatima istrage povodom ubojstva premijera Zorana Đinđića, približavanju državne zajednice i Srbije Europi i regionalnoj suradnji, a Scheffer je istakao da se, nakon jučerašnje predaje kapetana bivše JNA Miroslava Radića, optuženoga u Den Haagu za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, "nada da će uskoro i krupne ribe slijediti njegov primjer".

Predsjedavajući OESS-a Jaap de Hoop Scheffer, nakon razgovora u Beogradu, putuje u Crnu Goru, gdje će se sastati s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i crnogorskim ministrom vanjskih poslova Dragišom Burzanom, a nakon toga će se na Kosovu sastati s predstavnicima UNMIK-a, privremenih organa na Kosovu, te srpske manjine u toj pokrajini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara