Siemensovo vodstvo u Dubrovniku razgovaralo s Mesićem

Visoko Siemensovo izaslanstvo, predvođeno predsjednikom i glavnim direktorom Heinrichom von Piererom, razgovaralo je večeras u Dubrovniku s predsjednikom države Stjepanom Mesićem, potpredsjednikom Vlade Slavkom Linićem i ministrom za europske integracije Nevenom Mimicom.

U dubrovačkom hotelu "Excelsioru" danas je počela dvodnevna sjednica Nadzornog odbora te korporacije i to je prvi put da NO, koji svake godine sjednice održava u nekom od atraktivnih mjesta u Europi, održi sjednicu u Hrvatskoj. Za odabir Dubrovnika zauzimao se hrvatski Siemens, koji vodi Mirko Barišić.

Kako je prije susreta novinarima kazao predsjednik Mesić, Siemensovo je vodstvo iskazalo određeno zanimanje veću nazočnost u Hrvatskoj jer, kao što je poznato, njihovim i Ericssonovim dolaskom u Hrvatskoj više nema nijednoga nezaposlenog inženjera. Htjeli bismo da Siemens u Hrvatskoj bude prisutniji i o tome ćemo večeras razgovarati, istaknuo je Mesić.

Predsjednik Siemensa Heinrich von Pierer kazao je kako je njegova tvrtka u Hrvatskoj obavila zanimljiva ulaganja i poslove te da zapošljava 1200 radnika. "Veselimo se svakom visoko motiviranom i obrazovanom hrvatskom inženjeru koji u našoj tvrtki nađe posao i ostane u Hrvatskoj", istaknuo je von Pierer te dodao kako Siemens podupire buduće učlanjenje Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku u vili "Lapad" sudionici će razgovarati o Siemensovu interesu da poveća udjel u "joint venture" poduzeću "Končar -Energetski transformatori" d.o.o. s 51 na 76 posto. S obzirom na planirani pristup Hrvatske Europskoj uniji, Siemensovi će predstavnici na sastanku iznijeti svoje stajalište o poticanju izgradnje infrastrukture, prije svega željezničke, cestovne, lučke, zrakoplovne i vodoprivredne.

Radni sastanak u Dubrovniku održan je u stanci sjednica NO-a Siemensa, a dogovoren je za posjeta predsjednika Stjepana Mesića Njemačkoj kad se u Muenchenu sastao sa Siemensovim vodstvom.

Na sjednici NO-a u "Excelsioru" govorit će se o budućim smjernicama poslovanja, cijeni Siemensovih dionica te o pokazateljima i trendovima u regiji sedam zemalja - Austriju, Slovačku, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru i Rumunjsku.

(Hina) hš mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara