SILVAN SHALOM: DIPLOMATSKI PROCES S PALESTINCIMA JE ZAMRZNUT

Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom izjavio je u nedjelju da je diplomatski proces s Palestincima zamrznut te da Izrael smatra trenutačno sigurnosno stanje na palestinskim područjima "praktički nepodnošljivim".

Ta je izjava uslijedila nakon prijetnje Hamasa da će kazniti Izrael zbog upada u tvornicu bombi u jednom izbjegličkom logoru na Zapadnoj obali u petak. U toj su akciji ubijena dva Palestinca i jedan izraelski vojnik.

U interviewima za vojni i izraelski državni radio, Shalom je optužio Palestince za neuspjeh u razoružavanju militantnih skupina, a što je bilo predviđeno mirovnim planom za Bliski istok. Također je rekao da palestinski militanti iskorištavaju primirje za unapređenje svojih vojnih sposobnosti.

"Ekstremističke skupine koriste ovo vrijeme za kopanje tunela, krijumčarenje oružja, obučavanje svojih snaga, pokušaje povećanja dometa svojih raketa Qassam, premještanje raketa na Zapadnu obalu, a te sve stvari su naravno neprihvatljive s našeg stajališta", rekao je on za Izraelski radio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vojni radio je izjavio da je "s našeg gledišta sadašnja situacija praktički nepodnošljiva".

(Hina) kga svZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara