Simonić i Rossin o zaštiti američkih farmaceutskih tvrtki

POTPREDSJEDNIK hrvatske vlade Ante Simonić razgovarao je u srijedu s američkim veleposlanikom Lawrencom Rossinom o zaštiti intelektualnih vlasničkih prava na području farmaceutskih proizvoda te nedavno održanim izborima za nacionalne manjine.

Kako je priopćeno, veleposlanika Rossina zanimalo je kada će biti ratificiran Memorandum o razumijevanju između hrvatske i američke vlade o zaštiti prava intelektualnog vlasništva, koji je potpisan 28. svibnja 1998. godine, ali nije ratificiran u Hrvatskom saboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez tog Memoranduma, smatra Rossin, nisu dovoljno zaštićene američke farmaceutske tvrtke te postoji bojazan da se uđe u njihov portfelj lijekova s generičkim proizvodima. U tom smislu američki je veleposlanik zamolio dr. Simonića da se hrvatska vlada zauzme da se Memorandum što prije ratificira i ugradi adekvatno u novi Zakon o lijekovima.

Kako je priopćeno, dr. Simonić je upoznao veleposlanika Rossina s nedavno održanim izborima za Vijeće za nacionalne manjine naglasivši pritom kako po prvi puta imamo takve izbore i zasigurno ima nedostataka ali to nije utjecalo na rezultate. Dr. Simonić je upoznao veleposlanika Rossina i s Nacionalnim programom za Rome kojim se želi donijeti sustavni niz mjera za poboljšanje uvjeta življenja Roma u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara