Simonić na zasjedanju komisije un za opojne droge u Beču

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Ante Simonić u srijedu je sudjelovao na 46. zasjedanju UN komisije za opojne droge u Beču, tijekom kojeg je razgovarao s direktorom bečkog sjedišta Ujedinjenih naroda i izvršnim direktorom Ureda UNa za drogu i kriminal (UNODC) Antoniom Mariom Costom."Bio je to izrazito sadržajan sastanak", ocijenio je potpredsjedniK Vlade Simonić, "razgovarali smo o nizu tema vezanih za suzbijanje, krijumačarenje i zlouporabu opojnih droga, zatim odnosu Hrvatske prema Sloveniji i drugim zemljama zapadne Europe, s obzirom na Schengensku granicu, koja će biti između Hrvatske i Slovenije. Predložili smo ideju da Hrvatska bude jedno od središnjih mjesta u kojemu bi bile locirane službe logističke podrške za borbu protiv ovisnosti, organiziranoga kriminala, šverca drogom i oružjem, za našu regiju, što je Antonio Maria Costa pozitivno primio", kazao je Simonić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonio Maria Costa je prihvatio poziv da sa suradnicima posjeti Hrvatsku. Mislim da je taj susret bio iznimno koristan i uspješan, zaključio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske u Beču.

46. zasjedanje Komisije UN-a za opojne droge održava se na razini ministara ili predsjednika vlada, a traje i u četvrtak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara