Simonić razgovarao s upravom KBC Rijeka

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić danas je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka razgovarao s članovima Uprave ovog KBC o reformi bolničkog sustava i mjestu riječkog centra u toj reformi.

Ravnatelj KBC Rijeka dr. Herman Haller kazao je nakon sastanka kako su Simoniću predstavljeni elementi idejnog projekta nove riječke bolnice koja bi na jednom mjestu objedinjavala sve, sada na tri mjesta, raspršene dijelove centra. Rekao je da će taj projekt biti dovršen za desetak dana, a nakon toga će biti sagledavan i ocjenjivan s više mjerodavnih strana, od onih unutar riječkog KBC do ministarstava i vladinih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Simonić je rekao da je riječki KBC obišao u sklopu priprema osmišljavanja reforme ocijenivši taj KBC, uz Rebro u Zagrebu, najelitnijom bolničkom kućom u zemlji. Simonić je rekao da će hrvatski klinički bolnički centri izraditi programe te će nakon toga sazvati sastanak predstavnika bolnica, ministarstava i ostalih mjerodavnih institucija gdje će se definirati kako će se reforma provoditi.

Njezini ciljevi bit će povećanje dostupnosti zdravstvene usluge za sve građane, podizanje kvalitete usluge i pojefitnjenje cijelog sustava te decentralizacija i regionalizacija sustava, rekao je Simonić.

"Sadašnji sustav ne zadovoljava nikoga, od bolesnika, preko zdravstvenog osoblja do ključnih ljudi u Vladi", dodao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara