Simonić se sastao sa studentskim parlamentom Hrvatskih studija

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić sastao se danas na njihov zahtjev s predstavnicima studentskih organizacija Hrvatskog studija i s osobama koje su obnašale ili obnašaju poslovodne dužnosti na razini Hrvatskih studija, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Na sastanku su raspravljena dosadašnja aktualna pitanja Hrvatskih studija, a posebno stajalište Senata Sveučilišta, po kojem se u akademskoj godini 2003./2004. ne bi upisivali studenti na tri od šest smjerova Hrvatskih studija - studij novinarstva, studij povijesti i studij psihologije.

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego rekao je da na predloženu odluku Senata Sveučilišta o upisnoj kvoti nije imao primjedaba te da nema drugog izbora nego potvrditi svaku odluku Senata donesenu u granicama propisa i na zakonit način.

Potpredsjednik Simonić pozvao je predstavnike studenata i Hrvatskih studija da na sjednici Senata, koja će se održati 9. lipnja, iznesu razloge zbog kojih bi se trebalo održati svih postojećih šest smjerova, ukazujući na potrebu da se odlukom Senata o upisnim kvotama i smjerovima na toj sjednici ne predodredi očekivano vrednovanje Hrvatskih studija koje predstoji još u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pritom je pozvao sudionike sastanka na konstruktivno prevladavanje nastale krize, pri čemu treba voditi računa o objektivnom vrednovanju Hrvatskih studija kao i interesima već upisanih studenata.

Zatražio je od nazočnih da pridonesu trajnijem vrjednovanju Hrvatskih studija, imajući na umu dosadašnja iskustva i propuste u organizaciji toga studija, kao i rješenja koja će donijeti novi zakon o visokom obrazovanju.

Pozvao je na poštivanje zakonitosti, akademskih sloboda i na dobronamjernosti u raspravama i budućim odlukama o tim i drugim pitanjima Hrvatskih studija.

Sastanku su bili nazočni Pavo Barišić, obnašatelj dužnosti voditelja Hrvatskih studija, Josip Kregar, predsjednik Stručnog vijeća Hrvatskih studija, Ivan Kordić, Tihomil Maštrović, Marinko Šišak, tajnik Hrvatskih studija, te Vjekoslav Jerolimov, prorektor za nastavu i studente.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara