Šimonović i Mirošić u Ljubljani o sporazumu o granici

ZAMJENIK hrvatskog ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović i državni tajnik u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova Iztok Mirošič razgovarali su u utorak u Ljubljani, prigodom posjeta hrvatskog predsjednika Sloveniji, o sporazumu o granici između dviju zemalja.

Kako je u izjavi za javnost o njihovom razgovoru objavilo slovensko ministarstvo, dvojica diplomata su, prvoga dana posjeta hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Sloveniji, razmotrili stanje odnosa dviju država i ocijenili ih dobrima.

Slovenija i dalje očekuje da će se nastaviti proces koji će dovesti do stupanja na snagu parafiranog nacrta sporazuma koji su bili postigli hrvatski premijer Ivica Račan i slovenski predsjednik Janez Drnovšek, tada u funkciji premijera, a kojeg je hrvatska strana kasnije odbacila, rekao je Mirošič o sporazumu o granici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirošič je hrvatskog kolegu obavijestio o namjeri Slovenije da aktivno sudjeluje na europskoj konferenciji o ribolovnim zonama u Jadranu što se krajem godine održava u Veneciji, a Ljubljana se zauzima za najstrože ekološke standarde u slučaju da se bude gradio naftovod Samara - Omišalj. Za to će se, kako se navodi u priopćenju, Slovenija zauzimati i u okviru Jadransko-jonske inicijative.

(Hina) fl rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara