Šimonović: Preslagujemo pravosudnu momčad jer nismo zadovoljni rezultatom na utakmici

Šimonović: Preslagujemo pravosudnu momčad jer nismo zadovoljni rezultatom na utakmici

MINISTAR pravosuđa Ivan Šimonović je najavio promjene u svom ministarstvu i vrlo jednostavne principe kadrovske politike.

"Sigurno će biti promjena. Ako nismo zadovoljni rezultatima u jednoj utakmici, onda se preslaguje momčad," rekao je ministar Šimonović nakon briefinga na kojem je suradnicima predstavio mjere za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Šimonović je priopćio da će na uskočkim sudovima moći raditi samo suci koji su prošli temeljnu sigurnosnu provjeru, a predsjednik suda i Vrhovnog suda pratit će rad na njihovim predmetima. Nova mjera je i da će kandidati za predsjednike sudova morati u razgovoru s ministrom predstaviti četverogodišnji program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremi su izmjene Kaznenog zakona, a on će osim zaštićenih svjedoka štititi i ugrožene svjedoke. Ministar je najavio da će se proširiti i mjera oduzimanja imovine ostvarene organiziranim kriminalom na djela korupcije i druga kaznena djela, a po sadašnjem prijedlogu imovina se ne bi oduzimala članovima obitelji i srodnicima.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara