Šimonović u petak predaje hrvatski odgovor sudu pravde

ZAMJENIK ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović, u svojstvu pravnog zastupnika Hrvatske u tužbi protiv SRJ za genocid, u petak će pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu predati hrvatski odgovor na prigovor SRJ o nenadležnosti toga suda, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska je inicijalnu tužbu za genocid protiv SRJ pred Međunarodnim sudom pravde predala u srpnju 1999., a u ožujku 2001. dostavljen je sveobuhvatni memorijal u šest knjiga koje obuhvaćaju dokaze o odgovornosti SRJ za genocid, istraživanja o posljedicama agresije od 1991. do 1995., navode o sudbini 1419 osoba koje se vode kao nestale, popis kulturnih dobara čiji povrat Hrvatska traži te zahtjev za naknadu štete hrvatskim građanima i hrvatskoj državi, stoji u priopćenju.

Nastavno na prigovor SRJ o nenadležnosti Suda iz rujna 2002. Hrvatska je dobila rok za pripremu odgovora do 29. travnja 2003. Temeljem odgovora koji će sutra uručiti Šimonović očekuje se da će Međunarodni sud pravde uskoro odrediti rok za usmenu raspravu o nadležnosti, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara