Simpozij plastične i rekonstruktivne kirurgije glave na jesen u Zagrebu

Međunarodni simpozij "Plastična i rekonstruktivna kirurgija glave", koji će se održati od 10. do 13. listopada u Zagrebu, okupit će stotinjak uglednih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva.

Predsjednik Organizacijskog odbora prof.dr. Mislav Gjurić, predstojnik Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb, ističe da je riječ o prvom simpoziju takve vrste organiziranom u Hrvatskoj, jer je uz predavanja - koja će se održati u prostorima Medicinskog fakulteta - predviđen i prijenos uživo operacija sa ORL klinike na Šalati.

Tako će se na domaćim pacijentima obaviti operacije estetske i funkcionalne korekcije deformiteta nosa, uške i kapaka te face lifting, a sudionicima simpozija, prvenstveno specijalizanti i praktično će primjeniti nove kirurške tehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Želja organizatora, Klinike za ORL i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb, Zavoda za sudsku medicinu i Medicinskog fakulteta, je podizanje kvalitete estetskih i plastičnih operacija i primjena novih stručnih spoznaja koje se trebaju uvoditi kao standard kvalitete.

Na skupu će se okupiti stotinjak uglednih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i jedan od najpoznatijih plastičnih kirurga glave i vrata današnjica prof.dr. Davida Sherrisa sa američkog Sveučilišta Buffalo.

Prema riječima prof. Gjurića, sudjelovanje su potvrdili i drugi ugledni inozemni profesori i kirurzi - Jannis Constatinidis iz Grčke, Paolo Gotterelli iz Bologne, Oren Friedman i Holger Gassner iz Mayo Clinike iz Rochestera, SAD, Walter Matthias iz Njemačke, kao i ugledni domaći kirurzi Ivo Džepina, Mario Bagatin, Martin Jurlina...

Skup, čiji je pokrovitelj ministar zdravstva Andrija Hebrang, namijenjen je specijalizantima, specijalistima otorinolaringologije, maksilofacijalne kirurgije i plastične kirurgije iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara