Sin Nicolasa Sarkozyja odustao od natječaja za posao zbog optužbi za nepotizam

Sin Nicolasa Sarkozyja odustao od natječaja za posao zbog optužbi za nepotizam

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

SIN FRANCUSKOG predsjednika Nicolasa Sarkozyja rekao je da se ipak neće natjecati za posao u državnoj agenciji koja vodi najveću francusku poslovnu četvrt.

Jean Sarkozy rekao je da se neće natjecati za mjesto predsjednika agencije, ali će se kandidirati za mjesto u njenom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne želim pobjedu zasjenjenu sumnjom", rekao je 23-godišnji predsjednikov sin reagirajući na brojne optužbe francuske javnosti za nepotizam.

Kritizirala ga i ljevica i desnica

Mladi Sarkozy dao je intervju za kanal France 2 i tamošnji mediji kažu kako je izgledao i zvučao vrlo zrelo, za razliku od svog oca Nicolasa Sarkozyja koji je žestoko branio kandidaturu svojeg sina za visokorangirano radno mjesto.

Sporna kandidatura naišla je na kritike i s francuske ljevice kao i s desnice koje se inače oko ničega ne mogu složiti. Minutu prije intervjua emitiran je prilog na istom kanalu o prosvjednicima s telefonima u obliku banana koje su držali u rukama nazivajući Francusku "banana republikom". Reagirajući na neodobravanje javnosti "princ Jean", kako mediji od milja zovu Sarkozyjevog sina, pokazao se možda boljim političarom od svoga oca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara