Sin Vladimira Grudena krivotvorio diplomu Pravnog fakulteta

VLADIMIR GRUDEN, sin predsjednika Povjerenstva za seksualni odgoj Vladimira Grudena, krivotvorio je diplomu Pravnog fakulteta pomoću koje se u ožujku 1999. godine zaposlio u Ministarstvu branitelja.

S Vladimirom “juniorom” koji nosi isto ime kao njegov otac, inače ugledni zagrebački psihijatar, policija je u sklopu kriminalističke obrade obavila informativni razgovor u kojem on nije poricao krivotvorenje diplome.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, Grudenu mlađem nije bilo teško krivotvoriti očevu diplomu koju je skenirao, te promijenio potrebne podatke. Na diplomu je kao dan promocije upisan 30. rujna 1998. godine, a potpis je bio dekana Uroša Dujšina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presliku krivotvorene diplome Gruden je predao u Ministarstvo branitelja u kojem je počeo raditi u ožujku 1999. godine. No, potkraj 2000. godine Ministarstvo branitelja je započelo provjeru diploma svih zaposlenika s visokom stručnom spremom.

Prijevara je brzo otkrivena i u ožujku 2001. godine Gruden mlađi je dao otkaz na svom radnom mjestu u Odjelu za razvojačene branitelje. Ministarstvo je slučaj prijavilo policiji koja je nakon obrade čitav slučaj poslala Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Odvjetništvo je u studenom 2002. godine podiglo optužnicu protiv Vladimira Grudena zbog krivotvorenja isprava, ali u dvije godine otkako je podignuta optužnica, nije održano niti jedno ročište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara