Sindikalisti i Uprava Luke Rijeka postigli načelni dogovor o kolektivnom ugovoru

Predstavnici Štrajkaškog odbora, sastavljenog od triju sindikata koji djeluju u Luci Rijeka, i Uprava te tvrtke danas su postigli načelni dogovor o sastavljanju kolektivnog ugovora kao preduvjeta mogućeg otkazivanja štrajka najavljenog za četvrtak.

Predstavnik Štrajkaškog odbora Roberto Zubčić izjavio je Hini kako je postignut načelni dogovor da se plaće lučkim radnicima povećaju za 15 posto, a ostalim radnicima Luke da se povećanje plaća osigura iz sredstava rezervi Luke Rijeka.

Sutra će predstavnici Štrajkaškog odbora i Uprave razgovarati u dva navrata o visini normativa za radnike kao i o konačnom postotku povećanja plaća, najavio je Zubčić. Kazao je da će se radnici izjasniti o mogućem stupanju u štrajk u srijedu ili četvrtak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zubčić je izrazio zadovoljstvom dosadašnjim tijekom pregovora, rekavši da je Uprava Luka pokazala da uvažava ozbiljnost najava štrajka sindikalista, a da su sindikalisti kazali da im nije primarna želja pokretanje štrajka, već osiguranje uvjeta radnicima.

Tri sindikata, koja djeluju u riječkoj luci, u nedjelju su najavila da će u četvrtak biti pokrenut štrajk u Luci zbog nemogućnosti postizanja dogovora s Upravom o novom kolektivnom ugovoru. Među osnovnim problemima pri tome je istaknuta visina povećanja plaća. Uprava je nudila dva posto, a sindikalisti su tražili prosječno povećanje od 20 posto.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara