Sindikalisti s Plesa: Iza koncesije za Zračnu luku kriju se opasne namjere

Sindikalisti s Plesa: Iza koncesije za Zračnu luku kriju se opasne namjere

Foto: Index

SINDIKALISTI Zračne luke Zagreb oštro se protive ulasku stranih investitora koji se natječu za koncesiju i gradnju novog terminala na Plesu. Među investitorima je najveći interes pokazao aerodrom u Houstonu, a u sindikatu smatraju da bi davanje Plesa u koncesiju zapravo bila krinka za neprijateljsko preuzimanje. Tvrde da Hrvatska od toga ne bi imala nikakve koristi, i da se iza svega kriju mnogo ozbiljnije i opasnije namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Činjenica je da se ovdje radi o jednoj iluzionističkoj predstavi. Dok se priča o novom putničkom terminalu ono što se stvarno događa je preuzimanje starog putničkog terminala i poslova koji vrijede oko 400 milijuna kuna godišnje. To, naime, ide u paketu, bilo novog terminala ili ne bilo. Društvo koje vodi tu priču dalo je puno mogućnosti koncesionaru da se iz te priče izvuče i da odgađa sve na vrlo dugačak rok. Međutim, preuzimanje postojeće tvrtke kreće odmah po potpisivanju ugovora, izjavio je za HRT Ante Dujić, predsjednik Sindikata Zračne luke Zagreb.

Prvotni rok za podnošenje prijava za koncesiju bio je 4. travnja, ali je naknadno produljen do 2. svibnja. Predstavnici iz Houstona svoje su poslovne namjere javno prezentirali prije nekoliko dana na Ron Brown Forumu u Dubrovniku, a HRT prenosi i kako se po kuloarima govori da za njih lobira bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara