Sindikat British Airwaysa nastavlja trodnevni štrajk

Sindikat British Airwaysa nastavlja trodnevni štrajk

Tekst: Z.J.
Foto: BritishAirways

VODSTVO britanskoga avioprijevoznika British Airways i sindikat koji zastupa kabinsko osoblje tijekom današnjega sastanka nisu uspjeli postići rješenje spora o plaćama i uvjetima rada. Kabinsko osoblje britanskog zračnog prijevoznika British Airwaysa će tako nastaviti štrajk koji je započeo prije dva dana.

Upravo će danas štrajk najjače utjecati na britanski avionski prijevoz jer je ponedjeljkom najviše letova British Airwaysa. Ipak, unatoč velik zastojima, i vodstvo tvrtke i sindikat si pripisuju pobjedu u ovome štrajku u kojem je otkazano više od polovice od 1.950 letova British Airwaysa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tvrtke javljaju da je na posao došlo gotovo 98 posto kabinskoga osoblja na aerodromu Gatwick te više od 50 posto zaposlenika Heathrowa. Prema tome, otkazano je puno manje letova nego što se isprva očekivalo.

S druge strane, iz sindikata su objavili da je tek 300 od 2.200 članova kabinskoga osoblja došlo na svoja radna mjesta. Tvrtku su optužili da manipulira brojkama ubrajajući u protivnike štrajka one koji su se tijekom štrajka vratili međunarodnim letovima.

Ukoliko bi iz tvrtke odlučili udovoljiti zahtjevima sindikata, tvrtku bi to stajalo više od 63 milijuna funti, prenosi Associated Press.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara