Sindikat državnih službenika predlaže pregovore o novom kolektivnom ugovoru

SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika predložio je danas Vladi pokretanje pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Protokolom o pregovorima za sklapanje KU zaključenim 1. listopada 2003. utvrđeno je da će se pregovarati o politici plaća u idućim godinama, koeficijentima radnih mjesta, dodacima na uvjete rada i nagrađivanju, podsjeća sindikat u pismu Vladi.

Budući da postojeći KU vrijedi do 30. travnja ove godine, vrijeme je za početak novih pregovora kako bi se to vrijeme iskoristilo za pripremu novog KU i postizanje socijalnog mira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat poziva Vladu na trajan i kvalitetan socijalni dijalog sa sindikatima državnih službi, a dobar početak toga bit će otvaranje kolektivnih pregovora.

Pritom predlaže da se u pregovore uvrsti i postizanje nagodbe oko nespornih potraživanja državnih službenika i namještenika u vezi božićnice i dara za djecu za 2000. godinu i naknade za prekovremeni rad u MUP-u i MORH-u sa sindikatima državnih službi koji to žele.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara