Sindikat državnih službenika upozorava na pritisak na vatrogasce

SINDIKAT državnih službenika i namještenika upozorio je danas Vladu da zapovjednici pojedinih vatrogasnih postrojbi rade pritisak na članove sindikata, koji su podnijeli tužbe zbog neisplate božićnice i dara za djecu, da povuku tužbe kako ne bi došlo do blokade računa vatrogasnih postrojbi.

Sindikat u priopćenju podsjeća da su vatrogasci 2000. godine bili zaposlenici MUP-a, te da se na njih i danas primjenjuju odredbe Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na započete pregovore o nagodbi za potraživanja po kolektivnim ugovorima za državne i javne službe, sindikat traži da Vlada, odnosno MUP, obavijeste sve javne vatrogasne postrojbe da će nagodbom biti obuhvaćena i potraživanja djelatnika javnih vatrogasnih postrojbi, za što će se osigurati odgovarajuća proračunska sredstva.

"Vjerujemo da nikome nije do toga da vatrogasci u nagodbi prođu lošije od drugih djelatnika javnih i državnih službi, te Vas molimo da žurno spriječite kampanju za povlačenje tužbi koju vode zapovjednici vatrogasnih postrojbi", kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara