Sindikat hrvatskih učitelja o najavljenom štrajku

PREDSJEDNIK Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) Dalimir Kuba danas je na konferenciji za novinare u Rijeci kazao da je ´iz medija razvidno da se petodnevnom štrajku učitelja, najavljenom za 13. sječnja, najviše protive ravnatelji škola u Primorskogoranskoj županiji´.

Kuba je rekao da ih stoga, kao i sve ostale ravnatelje, upozorava da štrajk ne smiju sprječavati.

Na novinarsko pitanje što će SHU činiti nakon završetka štrajka, Kuba je odgovorio da se štrajk neće produžavati te da će se nakon njega ´vjerojatno ujediniti svi reprenzentativni obrazovni sindikati´. Napravit ćemo analizu provedena štrajka i vjerojatno se pripremati za sudjelovanje u generalnom štrajku, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit na što je mislio kazavši da će sindikat zaštititi svoje djelatnike, a budući da je Vlada odbila platiti dane obustave rada, Kuba je odgovorio protupitanjem ´kako će se građani zaštititi od vlasti´ dodavši da će SHU svojemu članstvu pružiti svu pravnu pomoć, ali da ne raspolaže novcem kojim bi taj iznos mogao nadoknaditi.

Svim je građanima Kuba uputio zamolbu da podrže štrajk, dodavši da je za njegovo organiziranje odgovorna Vlada. Zaposlenima u osnovnom školstvu ne isplaćuje se prekovremeni rad, troškovi prijevoza, rad s učenicima s poteškoćama u razvoju, a posebno je zakinuto nenestavno osoblje, kazao je. Smatra da Vlada može osigurati 80 milijuna kuna koje zahtijeva SHU te da taj iznos ne bi dodatno opteretio porezne obveznike.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara