Sindikat Istre i Kvarnera o nezaposlenosti

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić kazao je kako najnoviji podatci da je u prosincu u Istri bilo 600 nezaposlenih više nego mjesec dana prije potvrđuju upozorenja tog sindikata kako se Istra i njezino političko vodstvo "bezrazložno hvale da je ta županija u puno boljem položaju od ostalih županija".

Na današnjoj konferenciji za novinare u Puli Bulić je ustvrdio da je u Istri više od sedam tisuća nezaposlenih, jer toj brojci treba dodati i petnaestak tisuća onih koji rade u Italiji.

Glavni krivac za nezaposlenost u Istri je pogrješna strategija razvoja istarskog gospodarstva koja se temelji, kako je rekao, "isključivo na sezonskoj radnoj snazi i malim poduzećima koja zapošljavaju malen broj radnika", rekao je Bulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne može se istarsko gospodarstvo oslanjati samo na sezonskim uslužnim djelatnostima, nego treba razvijati industriju, napose brodogradnju", naglasio je i dodao kako upravo zato ta djelatnost treba ostati u državnom vlasništvu i ne smije se, po njegovoj ocijeni, nikako privatizirati.

"Sindikat Istre i Kvarnera oštro se suprotstavlja privatizaciji brodogradnje pa tako i 'Uljanika', koji bi po najavama trebao biti privatiziran do kraja godine", poručio je Bulić. Jer, privatizira li se, novi se vlasnik neće brinuti za socijalu, nego će, kako je rekao, "uvoziti jeftiniju radnu snagu i u brod ugrađivati uglavnom svoju visoku tehnologiju".

(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara