Sindikat novinara: Pozitivan ubrzani rad Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja u vezi privatizacije Slobodne Dalmacije

PODRUŽNICA Sindikata novinara Hrvatske u Slobodnoj Dalmaciji ocijenila je danas pozitivnim što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ubrzala rad na ocjeni namjeravane koncentracije Europapress holdinga (EPH) te očekuje da će EPH što prije dostaviti Agenciji traženo očitovanje o prodaji njegova udjela u Tisku.

S obzirom da natječaj traje već više od osam mjeseci a kriza splitske novinske kuće iz mjeseca u mjesec se produbljuje, sindikat u priopćenju poziva i Vladu da preuzme odgovornost za stanje u Slobodnoj Dalmaciji koja u desetak godina nije uspjela dobiti vlasnika kojem je stalo do njezina razvoja.

"Previše je vremena izgubljeno zbog utjecaja politike, a toga je, vjerujemo, svjestan i premijer Ivo Sanader koji je još uoči zadnjih parlamentarnih izbora izjavio da će Slobodnu Dalmaciju privatizirati i da neće ponoviti greške starog HDZ-a".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda EPH-a od 535,2 milijuna kuna dokaz je vrijednosti i potencijala Slobodne Dalmacije, a da je bilo političke volje mogla je već davno stasati u profitabilnu novinsku kuću, ocjenjuje sindikat.

Zbog izuzetno krizne situacije treba što prije započeti terapiju financijske, tehnološke, organizacijske i kadrovske obnove Slobodne Dalmacije jer daljnje iščekivanje vodi samo povećanju gubitaka koji se ubrzano gomilaju.

Sindikat novinara očekuje od Vlade da će izvući Slobodnu Dalmaciju iz krize, usmjeriti je u novi razvojni ciklus i sačuvati radna mjesta njezinih gotovo 700 radnika, kao i više od 500 zaposlenih u SD-Trgovini, ističe se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara