Sindikat policije očekuje od nove vlade kolektivne ugovore

SINDIKAT policija Hrvatske očekuje od nove Vlade i ministra unutarnjih poslova potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i Granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u, najavio je danas predsjednik sindikata Dubravko Jagić.

Sindikat također traži povećanje koeficijenata policajaca sa srednjom stručnom spremom (SSS) kojima je dosadašnja Vlada prije dvije godine smanjila plaće, pritom drastično povećavši plaće rukovodećem kadru u MUP-u, rekao je Jagić na konferenciji za novinare.

"Smatramo neprihvatljivim da policajac prima plaću od 3.200 kuna, pa od nove Vlade tražimo da uredbom koeficijente zaposlenih u MUP-u sa SSS-om poveća sa sadašnjih 0,8 na minimalno 1", kazao je Jagić.

Sindikat je zbog nepoštivanja prava svojih članova podigao 10.000 tužbi, a radi se o neisplati prekovremenih sati, putnih troškova, božićnice za 2000. godinu, regresa itd.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je doneseno oko 7.000 pravomoćnih presuda u vezi prekovremenih sati, na temelju kojih je MUP ukupno dužan više od milijarde kuna, tvrdi Jagić.

On je pritom ocijenio Šimu Lučina kao dosad najlošijeg ministra unutarnjih poslova, zamjerivši mu na davanju otkaza policajcima, rušenju digniteta i smanjivanju zakonske zaštite policajaca.

Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst najavio je da će na sastanku s vjerojatnim novim premijerom Ivom Sanaderom, koji bi se trebao održati u siječnju, tražiti da novi ministri odmah razgovaraju s predsjednicima granskih sindikata o problemima radnika u njihovim resorima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara