Sindikat policije zadovoljan potpisivanjem dodatka Kolektivnom ugovoru

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) zadovoljan je potpisivanjem dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike kojim su, tvrde sindikalci, ispunjena obećanja Vlade iz pregovora da će radnicima MUP-a biti povećana materijalna i radna prava.

Predsjednik SPH-a Dubravko Jagić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da se dodatak, koji je potpisan 19. prosinca prošle godine, odnosi na trajanje godišnjeg odmora, uvođenje dodatka za smjenski rad i točnije definiranje popodnevnog, prekovremenog i noćnog rada, kao i naknade troškova prijevoza.

Time su, ističe, proširena materijalna prava državnih službenika i jasnije utvrđene dosad sporne odredbe Kolektivnog ugovora.

Potpisivanje dodatka prvi je korak ka početku pregovora o Granskom kolektivnom ugovoru kojim bi se u budućnosti najkvalitetnije regulirala prava zaposlenih u MUP-u.

Jagić je izvijestio da je Vlada 9. siječnja proširila primjenu dodatka Kolektivnom ugovoru sa zaposlenih u MUP-u na sve državne službenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On smatra da SPH nije ugrozio pregovaračku poziciju ostalih sindikata državnih službi koji su odbili potpisati dodatak, jer svaki sindikat mora zauzeti vlastitu poziciju i stajališta, te načine i sredstva kojima se za njih može izboriti.

Po njegovu mišljenju, drugi sindikati to su odbili zbog neznatnog broja članova u državnim službama, posebno policiji, carini i pravosudnoj policiji.

Jagić je rekao da bi, po neslužbenim informacijama, i ostali sindikati državnih službi uskoro trebali s Vladom potpisati dodatak Kolektivnom ugovoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara