SINDIKAT POŠTE: NEDOVOLJNA ZAŠTITA I SIGURNOST RADNIKA

Republički sindikat radnika Hrvatske pošte i telekomunikacija (RSRHPT) nezadovoljan je uvjetima rada u poštanskim uredima gdje radnici nisu zaštićeni od svakodnevnih razbojstava te zahtijeva da se poštanski ured u naselju Srdočima u Rijeci zbog sve češćih pljačka privremeno zatvori i opremi neprobojnim staklom.

Na konferenciji za novinare pred Policijskom postajom u Srdočima predsjednik RSRHPT-a Jadranko Vehar je kazao da je srdočki Poštanski ured postigao ´neslavan rekord jer je u mjesec dana opljačkan tri puta´. Više je, čak četiri puta, ali u duljem razdoblju, opljačkana samo pošta Belveder, a Rijeka je po broju razbojništava u poštanskim uredima, iza Zagreba, druga u zemlji.

Umjesto da se žurno zaštiti, pošta u Srdočima još radi, a radnici su i dalje izvrgnuti razbojničkim prepadima, kazao je Vehar.

Istaknuo je da je, po podatcima sindikata, od 1995. u Hrvatskoj opljačkano 400 poštanskih ureda. Smrtno su stradala dva radnika, a više od tri stotine ima trajne posljedice. Zbog doživljenih trauma poslove ne može obavljati sve više radnika, pa razbojništva nad njima ostavljaju i trajne socijalne posljedice, kazao je.

RSRHPT-a i dalje će javnost upozoravati na nedostatnu sigurnost svojih članova, a bude li potrebno, ponovno će organizirati prosvjede i druge industrijske akcije, kazao je Vehar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara