Sindikat poziva Sanadera na dogovor o dugu prema državnim službenicima

SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika pozvao je danas premijera Ivu Sanadera na dogovor i utvrđivanje obveza Vlade kao poslodavca i sindikata kao predstavnika državnih službenika i namještenika.

Sindikat u priopćenju ističe da je prethodna Vlada napravila mnogo pogrešaka u odnosu na državne službenike i namještenike, koje svoj epilog imaju na sudovima diljem Hrvatske.

Radi se o neisplati prekovremenih sati, božićnice i dara za djecu za 2000. godinu, te neusklađivanje plaća s javnim sektorom, što će po procjenama sindikata dodatno opteretiti državni proračun za 1,5 do 2 milijarde kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o iznosu za koji nismo sigurni da ga je nova Vlada uzela u obzir, jer ga je prethodna Vlada namjerno odgađala isplatiti, uvećavajući tako njegove krajnje razmjere" kaže se u priopćenju.

Sindikat stoga poziva Sanadera da zajednički razmotre najbolje rješenje za isplatu duga zaposlenima u državnoj upravi, te način na koji će se dug svesti u razumne financijske okvire i spriječiti njegov daljnji rast.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara