Sindikat preporod protiv nepripremljenog otvaranja sportskih dvorana učenicima

HRVATSKI školski sindikat Preporod u današnjem je priopćenju ocijenio nedopustivim način na koji Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa traži od ravnatelja da škole za vrijeme proljetnih praznika budu otvorene od osam do 22 sata.

Sindikat upozorava kako taj primjer pokazuje da odgovorni u resornom ministarstvu i dalje improviziraju i donose odluke dan prije početka praznika, umjesto da su ranije pripremili tu akciju koja bi trebala pridonjeti smanjivanju nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tražiti da sportske dvorane budu na raspolaganju učenicima do 22 sata i očekivati da će do dva učitelja tjelesne kulture moći 14 sati nadzirati djecu čista je iluzija, kaže sindikat.

Upozorava pritom da ostali nastavnici nisu stručno osposobljeni nadzirati sportske aktivnosti, pa bi bilo kakva nezgoda zbog nestručnog nadzora mogla imati velike posljedice.

Preporod također upozorava da Ministarstvo traži dodatni angažman nastavnika, čak subotom i nedjeljom, ali za to nije osiguralo niti kune dodatnih sredstava kakao bi se platio taj rad.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara