Sindikat preporod: Učitelji i učenici ne dijele Strugarov optimizam

HRVATSKI školski sindikat "Preporod" upozorio je danas da šezdesetak tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i oko 600.000 učenika ne dijeli optimizam ministra prosvjete i športa Vladimira Strugara koji je nekoliko puta izjavio da početak školske godine "očekuje s veseljem".

Predsjednik "Preporoda" Vinko Filipović rekao je na konferenciji za novinare da su dugovi Ministarstva prosvjete zaposlenima u srednjim školama i male plaće osnovni razlozi nezadovoljstva prosvjetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo prosvjete već više od godine i pol ne isplaćuje naknadu za smjenski rad nenastavnom osoblju u srednjim školama čime su ti zaposlenici zakinuti za oko 2.000 kuna, dok profesorima nije isplaćena naknada za ispite na maturi niti za rad u turnusu.

Početak školske godine, osim nešto čistijih učionica, neće donijeti ništa novo niti učenicima, koje će i ove godine dočekati prenatrpani razredi i programi, stari namještaj i oskudna opremljenost, upozorio je Filipović.

Ustvrdio je da "nerealni Strugarov optimizam" iritira sve one koji znaju da se najavljeni projekti uvođenja ranog učenja jezika, opismenjivanja ili informatizacije neće ostvariti u skoro vrijeme ili neće donijeti nikakve pozitivne promjene.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara