Sindikat radnika Hitne pomoći podupire akcije liječničkog sindikata

SINDIKAT radnika hitne pomoći Hrvatske (SRHPH) priopćio je danas da podupire ´legalne i opravdane akcije Hrvatskog liječničkog sindikata za ostvarivanje boljih socijalnoradnih i materijalnih prava liječnika´.

Sindikat radnika hitne pomoći smatra da neprihvaćanje zahtjeva tih dvaju sindikata ´pokazuje svu neosjetljivost i aroganciju Vlade prema najtežim, najstresnijim i najstručnijim poslovima koje obavljaju članovi tih sindikata´.

SRHPH-u je neprihvatljivo da se prihvaćaju prijedlozi samo od podobnih sindikata, koji zbog neznanja ugrožavaju sustav zdravstvene zaštite, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Potcijenjenošću i omalovažavanjem, a ponegdje i diskriminacijom pojedinih struka unutar sustava zdravstva stvoreno je nezadovoljstvo koje smanjuje radne efekte, što se može odraziti na zdravlje nacije´, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SRHPH-a Velimir Ostojić.

Hrvatski liječnički sindikat najavio je štrajk za 15. siječnja tražeći povećanje plaća liječnika početnika na razinu dvije prosječne plaće, odnosno oko 7.000 kuna, te liječnika specijalista na dvije i pol prosječne plaće, ili oko 9.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara