Sindikat ribara: izmjene zakona o ribarstvu samo kozmetičke

Predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Petar Baranović na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu ocijenio je da su izmjene i dopune Zakona o morskom ribarstvu koje sutra stupaju na snagu samo kozmetičke.

"Odredba po kojoj se stranim državljanima omogućava dobivanje povlastica za gospodarski ribolov u hrvatskom teritorijalnom moru pogoduje moćnoj talijanskoj ribarskoj floti da i nakon što je već opustošila zapadni dio Jadrana nastavi i dalje devastirati jadranski riblji fond i ugrožavati egzistenciju 3000 hrvatskih ribara", kazao je Baranović.

Ako Vlada dopusti strancima da osnivaju poduzeća za gospodarski ribolov u našem moru, talijanska će se ribarska flota, istaknuo je Baranović, premjestiti na našu obalu, a hrvatski će ribari biti uništeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zakon o morskom ribarstvu, kao i njegove izmjene i dopune, donesen je bez sudjelovanja predstavnika Sindikata ribara iako je, ističe Baranović, ministar Petar Čobanković obećao da se ništa neće donositi bez suglasnosti ribara.

Sindikat ribara smatra da toleriranje sive ekonomije pri prodaji ribe, stalna poskupljenja goriva, te omogućavanje strancima dobivanje povlastica za gospodarski ribolov potvrđuju da Vlada nema strategiju razvitka hrvatskog ribarstva i da joj nije stalo do pomorske orijentacije Hrvatske, rečeno je, uz ostalo, na konferenciji za novinare Sindikata ribara.

(Hina) xmerc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara