Sindikat: štrajk upozorenja sutra bi trebao biti nastavljen u Zadru

Po najavama iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH), organizatora dvosatna štrajka upozorenja radnika "Jadrolinije", štrajk bi sutra trebao biti nastavljen u zadarskoj luci i na trajektnoj liniji Prizna Žigljen za otok Pag.

Povjerenica SPH u "Jadroliniji" Marica Njegovan kazala je, danas u telefonskom razgovoru, nakon prvog dana štrajka na riječkom području, da "nije sigurno hoće li drugi dan štrajka promet biti obustavljen jer Uprava 'Jadrolinije' vrši pritisak na pomorce".

U Zadru bi se od 8 do 10 sati trebali okupiti svi brodovi koji isplovljuju iz te luke, a na trajektnoj liniji Prizna - Žigljen štrajk bi trebao biti proveden od 10 do 12 sati. Okupljanja i prosvjedi radnika predviđeni su na zadarskoj rivi i u Žigljenu na Pagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SPH je dvosatni štrajk upozorenja zbog neslaganja s odredbama predložena zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu najavio za razdoblje od 30. siječnja do 3. veljače, prema plovnim područjima i satnici Sindikata.

Iako je za ponedjeljak, prvi dan štrajka, bilo najavljeno dvosatno zadržavanje brodova u lukama i prekid brodskih veza na širem riječkom području, svi su "Jadrolinijini" brodovi ipak plovili.

(Hina) xhsup ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara