Sindikat studentskog centra u Osijeku najavljuje štrajk za 5. veljače

OSJEČKA podružnica Samostalnog sindikata zaposlenika Studentskih centara (SC) Hrvatske najavila je danas da će u srijedu, 5. veljače, organizirati jednodnevni štrajk jer Ministarstvo znanosti i tehnologije nije ispunilo sindikalne zahtjeve.

Sindikat traži smjenu sanacijskog upravitelja osječkog SC-a Franje Haluseka i isplatu plaća prema pravilniku iz kolovoza prošle godine linearno smanjenih za 17 posto.

Sanacijski upravitelj koristi novi ustroj SC-a za obračun sa sindikalnim povjerenicima, kojima je podijelio otkaze, a većini zaposlenih je smanjio plaće i do 50 posto, ustvrdio je predsjednik osječke sindikalne podružnice Slavko Stiplošek.

Zbog provedbe postupka sanacije sindikat pristaje na smanjenje plaća za 147 zaposlenih, ali svima linearno 17 posto, naglasio je Stiplošek.

Prosječna plaća u osječkom SC-u do kolovoza je iznosila oko 4.000 kuna, a sada je pala na samo 2.600 kuna, tvrdi sindikat.

Na osječkom Sveučilištu ima oko 10.000 studenata, a zbog štrajka bi u srijedu bez redovne prehrane moglo ostati 4.000 studenata.

No, kako bi se studenti ipak i na taj dan prehranili u restoranima i kantinama SC-a bit će posluženo po jedno jelo za ručak i večeru, najavljuju sindikalci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara