Sindikat turizma za veće ovlasti inspektora rada

Predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske Vesna Dejanović izjavila je danas u Našicama da se taj sindikat zauzima za veće ovlasti inspektora rada, kako bi odmah mogli djelovati i sankcionirati prekršitelja, prvi put kaznom, a drugi put zatvaranjem objekta. L

Vesna Dejanović i tajnik Sindikata Eduard Andrić ocijenili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Našicama kako odgovorni samo deklarativno turizam proglašavaju vodećom gospodarskom granom, a da u stvarnosti ne poduzimaju odgovarajuće mjere za njegov razvoj. Nepostojanje zasebnog ministarstva turizma, donosno njegovo spajanje u golemo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, smatraju, dovoljno govori samo za sebe.

Turizam uvelike opterećuje rad na crno, a inspektori mogu samo sastaviti zapisnik, predati ga prekršajnim sudovima i onda taj postupak zastari ili prekršitelj plati paušalnu kaznu od 300 kuna, rekla je Dejanović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se oživotvori ono što o sprječavanju rada na crno predlaže potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang, mi to podupiremo. Radnici će shvatiti da će im pet dana zatvorena hotela ili lokala dugoročno omogućiti da dobiju plaću po kolektivnom ugovoru i da će biti u povoljnijem položaju nego da rade na crno, zaključila je predsjednica SSUT-a Vesna Dejanović.

(Hina) xnheć yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara