Sindikat ugostiteljstva traži od Vlade da prihvati najbolju ponudu za ´Sunčani Hvar´

SAMOSTALNI sindikat ugostiteljstva i turizma Hrvatske zatražio je danas od Vlade da većinski paket dionica hotelske tvrtke ´Sunčani Hvar´ proda najboljem ponuđaču, odnosno slovenskom poduzeću ´Terme Čatež´.

Ulaganja od oko 335 milijuna kuna u idućih pet godina ili 70 milijuna eura u idućih deset godina, te preuzimanje sadašnjih i zapošljavanje novih radnika, govori dovoljno o ozbiljnosti ponude koju se ne bi smjelo propustiti, ističe sindikat u pismu Vladi.

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) predložio je Vladi da prihvati ponudu ´Termi Čatež´ koje su za 62,3 posto dionica ´Sunčanog Hvara´ ponudile 74,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, prošloga tjedna donošenje te odluke skinuto je bez obrazloženja s dnevnog reda Vlade i odgođeno. Neslužbeno se nakon toga doznalo da je prijedlog prešutno odgođen zbog stava HSS-a.

Sindikat smatra da bilo koja stranka, ni HSS niti HSP koji je jučer zatražio poništenje privatizacije ´Sunčanog Hvara´, ne smije osporavati stručno mišljenje Upravnog odbora HFP-a.

Sindikat naglašava kako su radnici svjesni da niti zajedno s lokalnom upravom nisu u stanju kupiti i dodatno ulagati u tu tvrtku, a isključivo ih zanima očuvanje radnih mjesta, razvoj tvrtke i grada Hvara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara